tiistai 23. helmikuuta 2010

Nähtävyyksiä Tel Avivin läheisyydessä


Vaikka Tel Avivilla onkin paljon tarjottavaa, joskus tekee tietysti mieli nähdä vähän muutakin kuin pelkkää kaupunkimaisemaa. Siksi olenkin koonnut tähän muutaman nähtävyyden joita voin suositella, korkeintaan 30 minuutin ajomatkan päässä Tel Avivista.

Caesarea
Caesarea, tai suomalaisittain Kesarea, sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Tel Avivista pohjoiseen. Kaupungin suurimmat nähtävyydet ovat roomalaisten aikoinaan rakentamat rakennukset, kuten suuri amfiteatteri (jossa pidetään kesäisin usein konsertteja) sekä suuri kivinen akvedukti (siis vesijohto).

Kaupunki perustettiin vuosien 25 ja 13 eaa. välillä. Kaupungin perustajana pidetään keisari Herodesta. Kaupungissa on myös kansallispuisto ja hieno hiekkaranta, jotka ovat turistien suosiossa.

Latrun
Latrun sijaitsee Juudean vuorissa noin 30 minuutin ajomatkan päästa Tel Avivista itään. Latrunissa on sekä luostari että linnake, jotka ovat molemmat erittäin vanhoja.
Latrunin lähellä on myös Mini Israel puisto, jossa voit nähdä pienoismalleja Israelin historiallisista rakennuksista.

Palmachim
Palmachim-ranta on luultavasti Israelin paras ja hienoin hiekkaranta. Sijaitsee noin 25 minuutin ajomatkan päässä Tel Avivista etelään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti