sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Jaffa


Jaffa tai hepreaksi Yafo on yksi maailman vanhimmista kaupungeista ja luultavasti maailman vanhin merenkulkukaupunki. Jaffa kuuluu vuodesta 1950 lähtien suurkuntaan Tel Aviv-Yafo ja on yksi suosituimmista turistikohteista Tel Avivin läheisyydessä.

Jaffassa varsinkin kuuluisa kirpputori (hepreaksi Shuk ha Pishpeshim) on turistien suosiossa ja Jaffassa on myös iso markkina jossa voi ostaa uusiakin vaatteita, koriste-esineitä ja muuta rihkamaa halvalla.

Suurin osa Jaffan asukkaista ovat arabeja, Jaffassa asuu paljon sekä kristittyjä arabeja että muslimeja. Viime vuosina yhä useammat israelilaiset juutalaiset ovat kuitenkin myös muuttaneet Jaffaan ja kaupunkia näytetään siksi usein hyvänä esimerkkinä eri uskontojen välisestä yhteiselosta Lähi-idässä.

Jaffassa käydessä turistilla on hyvät mahdollisuudet kokeilla aitoa perinteistä Lähi-idän ruokaa. Muun muassa shakshukaa, hummusta ja eri perinteisiä leivoksia ja makeisia myydään useissa paikoissa eri puolilla Jaffaa.

Päiväsaikaan Jaffa on turvallinen paikka turisteille, varsinkin turistien suosimilla alueilla, mutta iltaisin on oltava varovainen jos eksyt kauas turistipaikoista.

Jaffassa on myös useita erittäin hyviä kalaravintoloita ja monet Tel Avivin asukkaista käyvätkin säännöllisesti Jaffassa ainostaan ruokaa varten.

Kaupungin taidemuseot ovat myös erittäin suosittuja. Jos haluat ostaa paikallisia taideteoksia Jaffa on paras ostopaikka tätä varten, eri taidegallerioita on useita ja ne ovat huomattavasti Tel Avivin keskustan taidemuseoita halvempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti