sunnuntai 15. elokuuta 2010

Hellettä, aina vain hellettä

Eipä ole vähään aikaan tullut kirjoitettua. Täällä Tel Avivissa on nimittäin koko kesän ajan ollut sen verran kuuma etten ole oikein jaksanut tehdä mitään muuta kuin sen kaiken tarpeellisimman.

Turisteja täällä on kyllä koko kesän ajan riittänyt helteestä huolimatta. Varsinkin ranskalaisia turisteja on ollut koko kaupunki täynnä, mutta olen törmännut myös aika moneen pohjoismaalaiseenkin. Suurin osa Pohjoismaista tulevista turisteista ovat joko ruotsalaisia tai tanskalaisia, mutta olen tavannut myös muutaman suomalaisen, ja kuullut jopa Suomen kieltä kaduilla noin vain ohimennen puhuttavan useastikin. Olisikohan uusi Air Balticin halpalento syynä tähän?
(Jos olet tulossa Tel Aviviin Suomesta Air Baltic vaikuttaa olevan kaikkein halvin vaihtoehto, ja itsekin tätä lentoyhtiötä kokeilleena voin suositella sitä, kaikki sujuu hyvin ja ajoissa lähti lennot!)

En kuitenkaan suosittele Tel Aviviin tuloa kesällä, juuri nyt täällä on todella kuuma, ja tätä hellettä jatkuu varmaankin ainakin syyskuun loppuun. Syyskuun lopussa sekä lokakuun lopussa sää sen sijaan on todella ihana, ei liian kuuma, eikä liian kylmä.
Parhas aika tulla Israeliin tai Tel Aviviin muutenkin on siksi mielestäni juuri syksyllä tai keväällä. Silloin lennot ja hotellihuoneetkin ovat yleensä kohtuuhintaisia.

Nyt täytyy mennä töihin, ilmastointilaitteen viereen istumaan!

1 kommentti:

  1. Jeps,kamalan kuumaa ja kosteaa on! Musta kyllä se ilma kunnolla viilenee vasta lokakuun ihan lopussa,ainakin viime vuosina. Air Balticin lennot taitavat olla edullisia ,mutta niistä laukuistakin joutuu maksamaan erikseen....

    VastaaPoista